Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Kapusta czerwona zasmażana

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Zasmażana kapusta dobrze smakuje w połączeniu z sosem i mięsem

Kapusta czerwona zasmażana

Składniki:

Kapusta czerwona zasmażana

 

 

Sposób przygotowania:

Kapusta czerwona zasmażana
Śliwki pokroić, zalać ciepłą wodą. Kapustę poszatkować, sparzyć wrzątkiem, włożyć do rondla, wlać wino , dodać utarte na tarce o dużych otworach jabłko, śliwki razem z wodą w której się moczyły, odrobinę soli, pieprzu, cukru i octu winnego. Dusić pod przykryciem do miękkości. Z mąki i smalcu zrobić rumiana zasmażkę, połączyć z kapustą, zagotować, przyprawić do smaku.