Sposób przygotowania:
Kapusta duszona z grzybami
Grzyby płuczemy i sparzamy wrzątkiem. Można je pokroić albo połamać. Kapustę jeśli jest zbyt kwaśna płuczemy i kroimy.
Cebulę obieramy i kroimy np w piórka. W dużym rondlu rozgrzewamy olej i lekko rumienimy na nim cebulę, dodajemy grzyby i przykrywamy je kapustą.
Podlewamy wodą, solimy i dusimy przez ok 15 min. Następnie wszystko razem mieszamy, doprawiamy do smaku i dusimy do miękkości często mieszając.
Cebulę obieramy i kroimy np w piórka. W dużym rondlu rozgrzewamy olej i lekko rumienimy na nim cebulę, dodajemy grzyby i przykrywamy je kapustą.
Podlewamy wodą, solimy i dusimy przez ok 15 min. Następnie wszystko razem mieszamy, doprawiamy do smaku i dusimy do miękkości często mieszając.