cherry

cherry

Złoty Ekspert
[Przepisów: 508]

Książka Kucharska: Książka kucharska wyd. Printex II

Kapusta duszona z grzybami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Kapusta duszona

Kapusta duszona z grzybami

Składniki:

Kapusta duszona z grzybami

 

 

Sposób przygotowania:

Kapusta duszona z grzybami

W
garnku ułożyć warstwami gotowane ziemniaki, poszatkowaną kapustę i uduszone
grzyby. Boczek stopić na patelni, zrobić zasmażkę z mąki. Ciągle mieszając
dodać wywar, mieszać do momentu powstania gęstego sosu. Sos doprawić solą i
czarnym mielonym pieprzem do smaku. Zalać nim ziemniaki, grzyby i kapustę w
garnku. Przykryć pokrywką i dusić na małym ogniu do miękkości.