olciabie

olciabie

Starszy Kucharz
[Przepisów: 15]

kapusta kiszona z grzybami duszona

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Kapustę kiszoną przepłucz i zagotuj. W trakcie gotowania dodaj opłukane suche grzyby. Całość gotuj do miękkości...

kapusta kiszona z grzybami duszona

Składniki:

kapusta kiszona z grzybami duszona

 

Sposób przygotowania:

kapusta kiszona z grzybami duszona
Kapustę kiszoną przepłucz wodą i zagotuj. W trakcie gotowania dodaj opłukane suche grzyby (możesz je wcześniej pokroić na mniejsze kawałki lub wrzucić w całości).
Całość gotuj do miękkości i do chwili, gdy nadmiar wody odparuje, a kapusta pozostanie tylko wilgotna. Lekko zrumień masło i połącz z kapustą. Całość podduś jeszcze przez chwilę, ciągle mieszając. Przypraw do smaku i delektuj się pysznym posiłkiem! :)