lemieszek1@wp.pl

lemieszek1@wp.pl

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 163]

Kapusta gotowana

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Kapusta biała gotowana to dodatek do obiadu. Z dodatkiem boczku smakuje rewelacyjnie i nikt jej się nie oprze.

Kapusta gotowana

Składniki:

Kapusta gotowana

 

Sposób przygotowania:

Kapusta gotowana
Kapustę myjemy i przecinamy na pół. Następnie drobno kroimy i wrzucamy do garnka. Zalewamy woda. Solimy i dodajemy pieprz, liście laurowe i ziele angielskie. Gotujemy. Gdy kapusta je st miękka odcedzamy ja i doprawiamy sola pieprzem cukrem i octem. robimy zasmażkę. Boczek kroimy w drobna kostkę i smażymy na patelni na zloty kolor. Masło należy roztopić na patelni dodać do niego make i gdy się połączą w jednolita masę przełożyć do kapusty. Na koniec dodać podsmażony boczek i wszystko dobrze wymieszać. 

Tagi:

mak kapusta