ewelina.mn

ewelina.mn

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 663]

Kapusta kiszona mojej Babci

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Oryginalna surówka, zachwyca smakiem!

Kapusta kiszona mojej Babci

Składniki:

Kapusta kiszona mojej Babci

 

  • 300 g kapusty kiszonej
  • 1 cebula
  • łyżka powideł śliwkowych
  • 1 niewielkie jabłko
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Kapusta kiszona mojej Babci
Kapustę szatkujemy drobno. Jabłko myjemy, obieramy ze skórki, przekrawamy na pół, wyjmujemy gniazdo nasienne, ścieramy na tarce o grubych oczkach. Kapustę mieszamy z jabłkiem. Cebulę obieramy ze skórki, siekamy na bardzo drobną kostkę. Dodajemy do reszty składników. Do surówki dodajemy powidła, wszystko mieszamy, lekko oprószamy pieprzem. Podajemy do pieczeni lub innych mięs.