Sposób przygotowania:
Kapusta kiszona z grzybami i kiełbasą
Kapustę kiszoną z liściem laurowym, zielem angielskim, suszonymi grzybami (suszone grzyby mielę w młynku do kawy i przechowuję w zamkniętym słoiku z 2-3 liściem laurowym-nie ma robaków ewentualnych) zalać 2 szklankami wody i w szybkowarze gotować 30 minut.
W większym garnku na smalcu grzybowym (jest u mnie w przepisach) lub zwykłym podsmażyć na złocisto pokrojone cebule z cukrem, dodać z obraną z flaka pokrojoną w kostkę kiełbasę i podsmażyć co jakiś czas wymieszać.
Do kiełbasy włożyć kiszoną kapustę z szybkowara, wsypać ostrą paprykę, pieprz mielony, cukier i gotować z 5 minut, można dodać przyprawę w płynie lub sól do smaku.
W większym garnku na smalcu grzybowym (jest u mnie w przepisach) lub zwykłym podsmażyć na złocisto pokrojone cebule z cukrem, dodać z obraną z flaka pokrojoną w kostkę kiełbasę i podsmażyć co jakiś czas wymieszać.
Do kiełbasy włożyć kiszoną kapustę z szybkowara, wsypać ostrą paprykę, pieprz mielony, cukier i gotować z 5 minut, można dodać przyprawę w płynie lub sól do smaku.
![Kapusta kiszona z grzybami,kiełbasą Kapusta kiszona z grzybami,kiełbasą](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/kapusta-kiszona-z-grzybami-kielbasa-544592.jpg)
![Kapusta kiszona z grzybami,kiełbasą Kapusta kiszona z grzybami,kiełbasą](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/kapusta-kiszona-z-grzybami-kielbasa-544593.jpg)
robaczek
ciasteczka