Sposób przygotowania:
Bigos z grzybami
Kiszoną kapustę kroimy i wkładamy do garnka , dodajemy liście laurowe i ziele angielskie, a następnie zalewamy wodą i gotujemy do miękkości. W tym samym czasie szatkujemy białą kapustę. Przekładamy do drugiego garnka, solimy, zalewamy wodą i także gotujemy. Ugotowane kapusty odcedzamy i mieszamy razem. Boczek i kiełbasę oraz obraną cebulę kroimy w kostkę . Na patelnię wrzucamy boczek i podsmażamy , kiedy wytopi się z niego trochę tłuszczu dodajemy kiełbasę i wszystko rumienimy na sam koniec dodajemy pokrojoną cebulę. Gdy cebula się zeszkli zdejmujemy patelnię z ognia, a jej zawartość dodajemy do kapusty. Grzyby oczyszczamy i .kroimy , a następnie także podsmażamy Do garnka z kapustą dodajemy także grzyby, powidła i koncentrat pomidorowy i podsmażamy wszystko aż składniki przejdą swoim aromatem. Doprawiamy do smaku.