justynak223

justynak223

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1232]

Kapusta kiszona z jabłkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Jeśli kapusta jest bez marchewki warto zetrzeć ją na tarce i dodać do kapusty.

Kapusta kiszona z jabłkiem

Składniki:

Kapusta kiszona z jabłkiem

 

  • kapusta kiszona 1/2 kg
  • cebula 1 sztuka
  • pieprz
  • cukier 4 łyżki
  • olej
  • jabłko 1 sztuka

 

 

Sposób przygotowania:

Kapusta kiszona z jabłkiem
Kapustę należy nie co posiekać, aby lepiej się jadło. Przekładamy ją do miseczki. Dodajemy do niej bardzo drobno posiekaną cebulę. Jabłko obieramy i kroimy w drobną kosteczkę. Dodajemy do kapusty z cebulą. Całość polewamy olejem, ale nie za dużo, około 3-4 łyżeczki. Dodajemy pieprz i sporo cukru. Dokładnie mieszamy. Jeśli kapusta jest bez marchewki warto zetrzeć ją na tarce i dodać do kapusty.