Wiola94

Wiola94

Kucharz
[Przepisów: 16]

Kapusta kiszona z jabłkiem i kminkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Idealnie nadaje się na obiad.

Kapusta kiszona z jabłkiem i kminkiem

Składniki:

Kapusta kiszona z jabłkiem i kminkiem

 

  • 1,5 kg kapusty
  • sól
  • cukier
  • 10 dkg słoniny lub boczku
  • 2 łyżki mąki
  • szczypta nasion kminku
  • 2-3 kwaśne jabłka
  • cebula

Sposób przygotowania:

Kapusta kiszona z jabłkiem i kminkiem
Poszatkowaną kapustę zalać 3 szkl. wrzącej wody, osolić. Wsypać szczyptę nasion kminku, przykryć i gotować ok. 10 min. Dodać w czasie gotowania pokrojoną cebulę. Boczek lub słoninę pokroić w kostkę, stopić, wymieszać ze zrumienioną na sucho mąką. Doprawić kapustę.Idealnie nadaje się na obiad.