Babciagramolka

Babciagramolka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2812]

Kapusta kiszona z mandarynką II :

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Bardzo mi odpowiada zestawienie smaku kapust kiszonej ( takiej delikatnie ukiszonej ) ze słodyczą mandarynek.

Kapusta kiszona z mandarynką II :

Składniki:

Kapusta kiszona z mandarynką II :

 

 

Sposób przygotowania:

Kapusta kiszona z mandarynką II :
Odcisnąć kapustę z soku ( jak jest za kwaśna to lekko przepłukać ).Mandarynki pokroić w kawałki, a cebulę w piórka .Wymieszać kapustę, cebulę , mandarynki, natkę pietruszki .Miód rozetrzeć w oleju i polać kapustę. Zamieszać. Doprawić do smaku grubo mielonym kolorowym pieprzem.
Oczywiście można użyć również innego delikatnego miodu - dałam pomarańczowy bo jest w tej samej tonacji smakowej co mandarynki i zwyczajnie po prostu był w domu.