motorek70

motorek70

Złoty Ekspert
[Przepisów: 884]

Kapusta kiszona z marchewką i pieczarką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Kiszona kapusta z duszonymi pieczarkami

Kapusta kiszona z marchewką i pieczarką Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Kapusta kiszona z marchewką i pieczarką

 

Sposób przygotowania:

Kapusta kiszona z marchewką i pieczarką
Pieczarki obieramy, kroimy i dusimy na oleju przez 15 minut. Mięso dokładnie pukamy. Kapustę siekamy, zalewamy wodą, dodajemy mięso, startą marchewkę, smalec, cukier oraz przyprawy. Doprowadzamy do wrzenia i dusimy na wolnym ogniu ok. godziny. Mięso wyciągamy z kapusty. Z wody i mąki robimy zawiesinę i wlewamy do gotującej się kapusty. Gotujemy jeszcze przez 2 minuty, aby mą ka straciła surowy smak. Do ugotowanej kapusty dodajemy uduszone pieczarki.
Kapusta kiszona z marchewką i pieczarką
Obrane pieczarki kroimy i dusimy na wolnym ogniu z dodatkiem oliwy
Kapusta kiszona z marchewką i pieczarką
Kapustę zalewamy wodą, dodajemy mięso, marchewkę i resztę składników prócz mąki
Kapusta kiszona z marchewką i pieczarką
Z mąki robimy zawiesinę i wlewamy do gotującej kapusty