Sposób przygotowania:
Kapusta zasmażana z kminkiem
Kapustę, przelewamy wrzątkiem, szatkujemy drobniej. Marchew obieramy i ścieramy na tarce.
Wkładamy do garnka, zalewamy wodą, dodajemy ziele, liście i przyprawę uniwersalną.
Gotujemy ok 30 min, dodajemy kminek.
Na patelni rozpuszczamy masło, dodajemy mąkę i robimy zasmażkę energicznie mieszając.
Zasmażkę dodajemy do kapusty, doprawiamy solą i pieprzem i gotujemy jeszcze 5 min. Smacznego :-)
Wkładamy do garnka, zalewamy wodą, dodajemy ziele, liście i przyprawę uniwersalną.
Gotujemy ok 30 min, dodajemy kminek.
Na patelni rozpuszczamy masło, dodajemy mąkę i robimy zasmażkę energicznie mieszając.
Zasmażkę dodajemy do kapusty, doprawiamy solą i pieprzem i gotujemy jeszcze 5 min. Smacznego :-)