Sposób przygotowania:
Kapusta kiszona z wędzonką i kiełbaską.
Wlać do garnka ponad litr wody i dać kapustę kiszoną,boczek wędzony pokrojony,kiełbasę suchą,wędzoną,a także skórki z chle-
ba,aby wchłaniały woń z kapusty i przyprawy zapachowe jak listek
laurowy i ziele angielskie po kilka sztuk.Gotować z godzinę,aż będzie miękka.Cebulę posiekać i zeszklić na oleju,a potem dodać
do kapusty,3 łyżki koncentratu pomidorowego.Dusić jeszcze chwilę i doprawić kminkiem,solą i pieprzem.Podawać z ziemniakami.
ba,aby wchłaniały woń z kapusty i przyprawy zapachowe jak listek
laurowy i ziele angielskie po kilka sztuk.Gotować z godzinę,aż będzie miękka.Cebulę posiekać i zeszklić na oleju,a potem dodać
do kapusty,3 łyżki koncentratu pomidorowego.Dusić jeszcze chwilę i doprawić kminkiem,solą i pieprzem.Podawać z ziemniakami.
Sarenka