marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Kapusta kiszona z wędzonką i kiełbaską.

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Kapustę kiszoną dać do dużego garnka na zimną wodę,dać listki i ziela angielskiego oraz pokrojony boczek i kiełbasę suchą.Gotować 1 godzinę

Kapusta kiszona z wędzonką i kiełbaską.

Składniki:

Kapusta kiszona z wędzonką i kiełbaską.

 

  • 1,5 kg.kapusty kiszonej,
  • 1/4 kilo boczku wędzonego,
  • wianek jakiejkolwiek suchej kiełbasy np.jałowcówki,
  • skórka chleba do smaku,
  • 3 łyżki koncentratu,
  • 1 cebula,
  • kminek,
  • pieprz i sól,3 łyżki oleju,
  • 3-4 listki laurowe oraz ziele angielskie.

Sposób przygotowania:

Kapusta kiszona z wędzonką i kiełbaską.
Wlać do garnka ponad litr wody i dać kapustę kiszoną,boczek wędzony pokrojony,kiełbasę suchą,wędzoną,a także skórki z chle-
ba,aby wchłaniały woń z kapusty i przyprawy zapachowe jak listek
laurowy i ziele angielskie po kilka sztuk.Gotować z godzinę,aż będzie miękka.Cebulę posiekać i zeszklić na oleju,a potem dodać
do kapusty,3 łyżki koncentratu pomidorowego.Dusić jeszcze chwilę i doprawić kminkiem,solą i pieprzem.Podawać z ziemniakami.