pacpaw

pacpaw

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1427]

Kapusta kwaszona a'la bigos

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

taki niby bigos na szybko

Kapusta kwaszona a'la bigos

Składniki:

Kapusta kwaszona a'la bigos

 

  • 500 g kapusta kwaszona,
  • 1 marchewka,
  • 15 dag kiełbasa zwyczajna,
  • 1 łyżka koncentrat pomidorowy,
  • 200 ml bulion warzywny (może być z kostki),
  • przyprawa do bigosu,

 

Sposób przygotowania:

Kapusta kwaszona a'la bigos
Kapustę kwaszoną płuczemy w wodzie i dokładnie wyciskamy. Wrzucamy do rondelka i gotujemy. Dodajemy pokrojoną marchew, łyżkę koncentratu, przyprawę do bigosu i gotujemy, aż kapusta zmięknie. Jeśli cała woda odparuje podlewamy bulionem. Pod koniec wrzucamy jeszcze pokrojoną kiełbasę. Zdejmujemy z ognia i czekamy, aż wystygnie.