primavera

primavera

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 67]

Kapusta młoda gotowana

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Bardzo dobry dodatek do drugiego dania. Młoda kapusta ugotowana zawsze smakuje najlepiej. Polecam do obiadu.

Kapusta młoda gotowana

Składniki:

Kapusta młoda gotowana

 

zasmażka

Sposób przygotowania:

Kapusta młoda gotowana
Kapustę poszatkować drobno, zalać zimną wodą. Dodać ziele angielskie, liść laurowy i gotować pod przykryciem około 20 minut. Następnie przygotować zasmażkę sporządzoną ze zmieszanego masła i mąki- należy je lekko przyrumienić. Ugotowana kapustę połączyć z zasmażką. Następnie doprawić solą.

Można dodać odrobiną octu. Na końcu dodać drobno pokrojony koperek.

Tagi:

kapusta