Sposób przygotowania:
Wołowina z pak choi
Mięso myjemy, osuszamy kroimy w paski. Wszystkie składniki na marynatę łączymy ze sobą w miseczce, po czym do gotowej marynaty wkładamy pokrojone mięso i marynujemy je minimum 15 minut. W międzyczasie kroimy warzywa. Paprykę kroimy w paski. Cebulę w piórka, a kapustę pak choi w dość grube paski. Mięso wyjmujemy z marynaty, marynatę zachowujemy. Mięso smażymy na rozgrzanej patelni lub woku od 3-6 minut ( w zależności od stopnia wysmażenia mięsa ), usmażone mięso przekładamy na miseczkę. Na patelnie wrzucamy teraz pokrojoną cebulę i chwilę ja przesmażamy, dodajemy pozostałe warzywa i wlewamy marynatę. Całość dusimy 3 minuty, po tym czasie dodajemy mięso mieszamy – dusimy 1 minutę. Przekładamy wszystko na talerz. Serwujemy z ryżem.