arek-1990-91

arek-1990-91

Starszy Kucharz
[Przepisów: 23]

Kapusta parzybroda

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 1/5 głosów: 1

Bardzo smaczne, polecam!!!!!!

Kapusta parzybroda

Składniki:

Kapusta parzybroda

 

Sposób przygotowania:

Kapusta parzybroda
Kapustę opłukać, oczyścić ze zwiędłych liści, pokroić w kostkę. Zalać wodą i gotować bez przykrycia. Gdy będzie już prawie miękka, dodać obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki. Boczek pokroić w kostkę, wytopić na patelni tłuszcz. Wsypać mąkę, rozprowadzić w tłuszczu, wlać 3 łyżki zimnej wody, rozmieszać. Zasmażkę, wraz ze skwarkami dodać do kapusty i ziemniaków. Doprawić solą, pieprzem, zakwasić sokiem z cytryny, wsypać łyżeczkę kminku. Kapustę parzybrodę podawać jako samodzielne danie lub do duszonych żeberek. Czas wykonania: 50 min.

Tagi:

kapusta