Konczi

Konczi

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1780]

Kapusta pekińska faszerowana mięsem

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Kapusta pekińska faszerowana mięsem zapiekana w pomidorach

Kapusta pekińska faszerowana mięsem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kapusta pekińska faszerowana mięsem

 

Sposób przygotowania:

Kapusta pekińska faszerowana mięsem
Do miski przekładamy mięso mielone, wbijamy jajko, dodajemy przyprawę do wieprzowiny oraz pieprz i ewentualnie sól - wyrabiamy na jednolitą mięsną masę, kapustę pekińską (połowę) faszerujemy powstała masa mięsną - wkładamy mięso między liście, następnie układamy kapustę w naczyniu żaroodpornym i podlewamy woda delikatnie - wkładamy do nagrzanego piekarnika na 60 minut, następnie puszkę pomidorów otwieramy i przelewamy do malaksera, dodajemy bazylię i oregano - dokładnie rozdrabniamy do uzyskania gęstego pomidorowego sosu, powstałym sosem zalewamy kapustę i wkładamy ponownie do piekarnika na 45 minut. Podajemy posypując posiekanym szczypiorkiem
Kapusta pekińska faszerowana mięsem
mięso mielone przekłądamy do miseczki dodajemy jajko pieprz i przyprawę
Kapusta pekińska faszerowana mięsem
wszystko wyrabiamy na jednolitą mięsną masę
Kapusta pekińska faszerowana mięsem
kapustę pekińską faszerujemy powstałą masą mięsną
Kapusta pekińska faszerowana mięsem
kapustę nafaszerowaną zalewamy powstałym sosem