ewelina.mn

ewelina.mn

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 663]

Kapusta pekińska z boczkiem wędzonym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Surówka dla lubiących mięso.

Kapusta pekińska z boczkiem wędzonym

Składniki:

Kapusta pekińska z boczkiem wędzonym

 

 

Sposób przygotowania:

Kapusta pekińska z boczkiem wędzonym
Boczek kroimy na drobną kostkę. W rondelku wysmażamy z niego tłuszcz (robimy skwarki). Kapustę oczyszczamy, kroimy w paseczki. Układamy w półmisku, skrapiamy świeżo wyciśniętym sokiem z cytryny. Solimy. Następnie kroimy papryki w drobną kostkę, mieszamy je z kapustą. Na koniec polewamy wszystko skwarkami wraz z wytopionym z nich tłuszczem. Mieszamy, podajemy od razu.

Tagi:

kapusta