Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Kapusta pekińska z dynią i jabłkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Surówka z kapusty pekińskiej z dynią i jabłkami to bardzo łatwy i szybki do przygotowania, smaczny dodatek do obiadu.

Kapusta pekińska z dynią i jabłkami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kapusta pekińska z dynią i jabłkami

 

  • 30 dag kapusty pekińskiej
  • 15-20 dag dyni
  • 1 jabłko
  • 1/2 szkl kukurydzy konserwowej
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • 1/2 łyżeczki przyprawy curry
  • sól
  • cukier
  • 1 łyżka śmietany
  • 1 łyżka majonezu light

Sposób przygotowania:

Kapusta pekińska z dynią i jabłkami
Kapustę umyć, osuszyć i poszatkować. Dynię obrać, usunąć miąższ z pestkami, zetrzeć na tarce o średnich oczkach. Kukurydzę osączyć z zalewy.

Obrane jabłko bez gniazd nasiennych zetrzeć na grubej tarce, skropić sokiem z cytryny. Wszystkie przygotowane składniki włożyć do miski, dodać przyprawę curry, majonez i śmietanę.

Doprawić do smaku solą i odrobiną cukru, wymieszać. 
Kapusta pekińska z dynią i jabłkami
Do poszatkowanej kapusty dodać startą na tarce dynią.
Kapusta pekińska z dynią i jabłkami
Starte na tarce jabłko skropić sokiem z cytryny.
Kapusta pekińska z dynią i jabłkami
Kukurydzę osączyć z zalewy, wsypać do kapusty, dodać przyprawę curry.
Kapusta pekińska z dynią i jabłkami
Połączyć z majonezem i śmietaną, doprawić do smaku, wymieszać.

Tagi:

dynia kapusta