Asieczka

Asieczka

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 336]

Kapusta pekińska z orzechami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Potrawę można polać sosem serowym.

Kapusta pekińska z orzechami

Składniki:

Kapusta pekińska z orzechami

 

Sposób przygotowania:

Kapusta pekińska z orzechami
Bułkę namoczyć w wodzie lub mleku, wycisnąć i zmieszać z mielonymi orzechami. Dodać pokrojoną w kostkę nieobrane jabłka, 2 żółtka, sól i drobno posiekaną zielona pietruszkę i majerankiem, na koniec dodać pianę z białek. Obrać z kapusty połowę liści, resztę pokroić na paski i wszystko razem gotować 2-3 minut. Odcedzić, paski kapusty ułożyć na wysmarowanej masłem brytfannie, na tym położyć liście nafaszerowane przygotowanym nadzieniem, można je przewiązać, żeby nic nie wypadło. Piec w piekarniku nienagrzanym 10-15 minut, aż się liście z wierzchu przyrumienią, w międzyczasie posmarować masłem. Przed podaniem odstawić na 10 minut w ciepłe miejsce.