Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Kapusta pekińska z papryką i przyprawą curry

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Surówka z kapusty pekińskiej z papryką i przyprawą curry jest bardzo smaczna i łatwa do przygotowania.

Kapusta pekińska z papryką i przyprawą curry Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kapusta pekińska z papryką i przyprawą curry

 

  • 30 dag kapusty pekińskiej
  • 1 mały por
  • 1 zielona papryka
  • 1/2 szkl kukurydzy konserwowej
  • 2 łyżki majonezu
  • przyprawa curry
  • pieprz

 

Sposób przygotowania:

Kapusta pekińska z papryką i przyprawą curry
Umyte liście kapusty, osuszyć, poszatkować i włożyć do miski. Dodać drobno posiekany por, pokrojoną w słupki paprykę i osączoną z zalewy kukurydzę. Wszystko połączyć z majonezem, doprawić do smaku pieprzem i przyprawą curry, wymieszać. Podawać od razu po przygotowaniu jako dodatek do dania z mięsem.
Kapusta pekińska z papryką i przyprawą curry
Do poszatkowanej kapusty dodać posiekany por
Kapusta pekińska z papryką i przyprawą curry
Wsypać osączoną z zalewy kukurydzę i pokrojoną paprykę
Kapusta pekińska z papryką i przyprawą curry
Do przygotowanych składników dodać dwie łyżki majonezu
Kapusta pekińska z papryką i przyprawą curry
Doprawić do smaku przyprawą curry i pieprzem dokładnie wymieszać