Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Kapusta pekińska z papryką i suszonymi pomidorami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Surówka z kapusty pekińskiej to smaczny, zdrowy i kolorowy dodatek do obiadu. Chrupiąca i soczysta, doskonale smakuje jako samodzielne danie.

Kapusta pekińska z papryką i suszonymi pomidorami

Składniki:

Kapusta pekińska z papryką i suszonymi pomidorami

 

  • 1/4 kapusty pekińskiej
  • 1/4 papryki czerwonej
  • 1/4 papryki żółtej
  • 1 jabłko
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • 1/2 szkl kukurydzy konserwowej
  • 2 suszone pomidory
  • 1 łyżka majonezu light
  • 1 łyżka jogurtu greckiego
  • 1/2 łyżeczki przyprawy curry
  • 1 łyżka posiekanego szczypioru z cebulki
  • sól

Sposób przygotowania:

Kapusta pekińska z papryką i suszonymi pomidorami

ETAP 1:

Kapusta pekińska z papryką i suszonymi pomidorami
Umyte i osuszone warzywa pokroić i włożyć do miski

Kapustę umyć, osuszyć i poszatkować.
Jabłko obrać, zetrzeć na grubej tarce, skropić sokiem z cytryny.
Paprykę i suszone pomidory pokroić w słupki.
Kukurydzę wyłożyć na sito, osączyć.
Wszystkie pokrojone składniki wsypać do miski.

ETAP 2:

Kapusta pekińska z papryką i suszonymi pomidorami
Do przygotowanych warzyw dodać majonez i jogurt

Połączyć z majonezem i jogurtem.

ETAP 3:

Kapusta pekińska z papryką i suszonymi pomidorami
Dodać resztę przypraw, wymieszać i podawać

Oprószyć przyprawą curry, doprawić do smaku solą i dokładnie wymieszać.
Posypać szczypiorem, podawać od razu po przygotowaniu.