renatka1

renatka1

Złoty Ekspert
[Przepisów: 558]

Surówka z białej kapusty i cebuli

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Surówka z białej kapusty i cebuli z dodatkiem natki pietruszki jest prosta w wykonaniu a do tego przepyszna.

Surówka z białej kapusty i cebuli Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Surówka z białej kapusty i cebuli

 

  • 0,5 główki kapusty
  • 1 mała cebula
  • 2-3 gałązki natki pietruszki
  • pół cytryny
  • 1 łyżeczka miodu
  • 1 łyżeczka soli

Sposób przygotowania:

Surówka z białej kapusty i cebuli

Etap 1

Surówka z białej kapusty i cebuli
Na początek należy oczyścić i umyć kapustę.

Kapustę oczyścić z wierzchnich liści i umyć.

Etap 2

Surówka z białej kapusty i cebuli
Następnie należy oczyszczoną kapustę poszatkować.

W kolejnym kroku kapustę poszatkować i włożyć do naczynia.

Etap 3

Surówka z białej kapusty i cebuli
Do poszatkowanej kapusty dodać pokrojoną cebulę.

Do kapusty należy dodać pokrojona w kostkę cebulę. Wszystko nasolić i wymieszać.

Etap 4

Surówka z białej kapusty i cebuli
Po 10 minutach odcisnąć z surówki powstały sok.

Po ok. 10 minutach odcisnąć z powstałego soku mieszankę kapusty i cebuli. Posypać siekana natką pietruszki.

Etap 5

Surówka z białej kapusty i cebuli
Na koniec polać sosem z soku cytrynowego i miodu, wymieszać.

Z soku wyciśniętego z połowy cytryny i wymieszanego z miodem przygotować sos, polać nim surówkę i wymieszać.