Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Kapusta pekińska z pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Podawać jako dodatek do potraw.

Kapusta pekińska z pieczarkami

Składniki:

Kapusta pekińska z pieczarkami

 

  • 1/2 kg kapusta pekińska,
  • 1 szkl pieczarki marynowane,
  • 1 szkl kukurydza,
  • 3 szt cebula dymka,
  • 1/2 szkl majonez,
  • do smaku Sól,
  • do smaku pieprz

 

Sposób przygotowania:

Kapusta pekińska z pieczarkami
Kapustę pekińską poszatkować. Pieczarki pokroić w kostkę, cebulę drobno posiekać razem ze szczypiorem. Wszystkie składniki włożyć do miski, dodać osączoną z zalewy kukurydzę, majonez, wymieszać. Przyprawić do smaku.

Tagi:

kapusta