Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2715]

Kapusta pekińska z selerem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Surówka z kapusty pekińskiej i selera konserwowego to smaczny i szybki do przygotowania dodatek do dania z mięsem.

Kapusta pekińska z selerem

Składniki:

Kapusta pekińska z selerem

 

  • 20 dag kapusty pekińskiej
  • 5 dag żółtego sera
  • 0,5 szkl selera konserwowego
  • 0,5 szkl kukurydzy konserwowej
  • 1 pomidor
  • 0,5 łyzeczki przyprawy curry
  • 2-3 łyżki soku z pomarańczy
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżka usiekanego szczypioru
  • sól, pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Kapusta pekińska z selerem

ETAP 1:

Kapusta pekińska z selerem
Do miski wsypać pokrojoną kapustę, seler i kokurydzę

Kapustę umyć, osuszyć i pokroić, seler i kukurydzę przełożyć na sito, osączyć.

ETAP 2:

Kapusta pekińska z selerem
dodać starty ser i pokrojonego w kostkę pomidora

Żółty ser zetrzeć na tarce jarzynowej z dużymi otworami, pomidora pokroić w kostkę.

ETAP 3:

Kapusta pekińska z selerem
Wszystkie przygotowane składniki razem połączyć

Oprószyć przyprawą curry, skropić sokiem z pomarańczy i oliwą.

Przyprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać. Podawać jako dodatek do obiadu.