Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Kapusta pekińska z żółtym serem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Surówka z kapusty pekińskiej z żółtym serem i kukurydzą jest bardzo smaczna, szybka i łatwa do przygotowania

Kapusta pekińska z żółtym serem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kapusta pekińska z żółtym serem

 

 

Sposób przygotowania:

Kapusta pekińska z żółtym serem
Marchew obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Kukurydzę osączyć z zalewy. Ser żółty zetrzeć na tarce jarzynowej z dużymi otworami. Kapustę oczyścić, umyć, osuszyć i poszatkować. Wszystkie przygotowane składniki włożyć do miski, oprószyć solą i pieprzem, skropić olejem z bazylią, wymieszać. Przed podaniem posypać posiekanymi orzechami i szczypiorkiem.
Kapusta pekińska z żółtym serem
Kapustę pekińską umyć osuszyć i poszatkować
Kapusta pekińska z żółtym serem
Obraną marchewkę zetrzeć na tarce o dużych oczkach
Kapusta pekińska z żółtym serem
Wszystkie przygotowane składniki włożyć do miski
Kapusta pekińska z żółtym serem
Przyprawić do smaku solą i pieprzem i olejem z bazylią

Tagi:

sery ser kapusta