Wokalista

Wokalista

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 543]

Kapusta włoska po węgiersku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Pyszne i na prawdę zaskakujące danie.. Spróbujcie... zobaczycie że zaskoczycie rodzinę,przyjaciół,gości.

Kapusta włoska po węgiersku

Składniki:

Kapusta włoska po węgiersku

 

  • 1 główka kapusta włoska,
  • 2 sztuki cebula,
  • 40 dkg grzyby leśne,
  • 2 sztuki marchew,
  • 2 sztuki papryka czerwona,
  • 30 dkg kiełbasa krakowska,
  • 2 sztuki kostka rosołowa,
  • do smaku papryka ostra,
  • do smaku Sól,
  • do smaku pieprz czarny mielony Prymat,
  • do smażenia olej roślinny

 

Sposób przygotowania:

Kapusta włoska po węgiersku
Kapustę myjemy , szatkujemy.
Cebulę obieramy , myjemy i kroimy w piórka.
Następnie cebulkę podsmażamy.
Do dużego garnka dodajemy naszą cebulkę i kapustę.
Kiełbasę kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni.
Następnie wrzucamy ja do naszego garnka z kapustą i cebulą.
Grzybki leśne (mrożone) wrzucamy.
Marchew obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach, dodajemy.
Paprykę myjemy , oczyszczamy i kroimy w słupki.
Teraz wrzucamy kostki rosołowe , przyprawiamy papryką , solą , pieprzem.
I podlewamy wodą , oraz 2-3 łyżkami oleju.
Dusimy do miękkości .
Smacznego!