Sposób przygotowania:
Kapusta włoska z boczkiem i pomidorami
Boczek i obraną cebulę pokroić w małą kostkę, czosnek posiekać. Opłukaną kapustę przekroić na ćwiartki, usunąć głąb i pokroić ją w większą kostkę. W rondlu usmażyć boczek do wytopienia tłuszczu, jeśli jest bardzo chudy, podać niewielką ilością oleju. Dodać cebulę, a kiedy się zeszkli, dołożyć posiekany czosnek i kapustę. Chwilkę razem smażyć, a następnie podlać dwiema szklankami wody, lekko posolić i dusić pod przykryciem na wolnym ogniu, w razie potrzeby podlać niewielką ilością wody. Do prawie miękkiej kapusty dodać pomidory i koncentrat pomidorowy, dusić razem kilka minut. Dodać koper, doprawić do smaku solą, pieprzem i papryką.
jaNina
Na pewno smakował wyśmienicie :)
Netka
zbysiowa
mysza75
edytaha