Sposób przygotowania:
Kapusta włoska z grzybami i rodzynkami
Grzyby przełożyć do miski i zalać wodą. Pozostawić najlepiej na noc aby zmiękły. Kapustę włoską przekrawamy na pół, wycinamy twardą część . Resztę drobno szatkujemy. W większym garnku zagotowujemy dość dobrze osoloną wodę , wrzucamy kapustę i lekko podgotowujemy. Kapusta powinna być miękka ale nie rozgotowana. Następnie odcedzamy i przelewamy zimną wodą. Zostawiamy na cedzaku aby cała woda spłynęła. Grzyby kroimy , na patelni rozgrzewamy olej. Dodajemy grzyby , namoczone rodzynki, czerwone wino, cynamon oraz kminek, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Podsmażany 3-4 minuty i dodajemy śmietanę. Gdy sos lekko zgęstnieje dodajemy dobrze odsączona kapustę włoską. Dokładnie mieszamy, zmniejszamy ogień i lekko podduszamy 2-3 minuty. Gorącą kapustę układać na talerzu. Smacznego :)