luna

luna

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 359]

Kapusta włoska z wędzonką

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Danie, którym najchętniej objadają się panowie.

Kapusta włoska z wędzonką

Składniki:

Kapusta włoska z wędzonką

 

Sposób przygotowania:

Kapusta włoska z wędzonką
Kapuste poszatkowac i wlozyc razem z miesem do garnka, ugotowac. Miekkie mieso wyciagnac do ostygniecia i nastepnie pokroic w kostke. Ziemniaki obrac, umyc , pokroic w kostke, wlozyc do garnka i ugotowac z kapusta. Cebule obrac pokroic w kosteczke, usmazyc i dodac do garnka. 2 ziemniaki zetrzec na tarce (jak na placki) i nimi zagescic danie. Dolozyc pokrojone miesoi przyprawic do smaku.