krzyssiu_o1995

krzyssiu_o1995

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 348]

Kapusta z fasolą

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

bardzo dobre polecam wszystkim

Kapusta z fasolą

Składniki:

Kapusta z fasolą

 

  • 1 kostka Bulionu grzybowego
  • 500 g kapusty kiszonej
  • 1 szklanka fasoli białej
  • 1 mała cebula
  • 5 łyżek oleju
  • cukier, pieprz

Sposób przygotowania:

Kapusta z fasolą
Kapustę odcisnąć z nadmiaru kwasu. Zalać wodą i ugotować, odsączyć jeżeli jest za kwaśna.
Fasolę namoczyć najlepiej na noc i ugotować. Cebulę obrać, posiekać i zeszklić na oleju, połączyć z kapustą i dusić przez chwilę. Dodać kostkę bulionową i fasolę. Doprawić cukrem i pieprzem.
Kapustę można przygotować dwa dni wcześniej i codziennie podgrzewać.

Tagi:

kapusta fasola