Madija

Madija

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 801]

Książka Kucharska: Kapusta z grochem - wybrane przepisy

Kapusta z grochem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Tradycyjna polska potrawa

Kapusta z grochem

Składniki:

Kapusta z grochem

 

  • 1 kg kapusty kiszonej
  • 1 szklanka grochu
  • 1 cebula
  • Sól, pieprz do smaku
  • 5 łyżek masła
  • 2 liscie alurowe
  • 2 ziela angielskie
  • 100 g bozcku

 

Sposób przygotowania:

Kapusta z grochem
Groch moczymy przez calą noc. Następnego dnia gotujemy aż będzie miekki. Kapustę gotujemy z zielem i lisciem. Po ugotowaniu siekamy, a następnie łączymy z grochem. Cebulę kroimy w cienkie paski i podsmażamy na maśle z boczkiem aż będzie złocista, następnei wrzucamy ja do grochu z kapustą i doprawiamy.

Tagi:

kapusta groch