agnieszkalider

agnieszkalider

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 786]

Książka Kucharska: Kapusta z grochem - wybrane przepisy

Kapusta z grochem na ciepło

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Groch z kapustą po mojemu z kminkiem

Kapusta z grochem na ciepło

Składniki:

Kapusta z grochem na ciepło

 

  • kapusta kiszona 700 g
  • groch łuskany połówki 1 opak
  • cebula 1 szt
  • kminek mielony 1/4 łyżeczki
  • masło 3 łyżki
  • sól 1 łyżeczka
  • pieprz 1 łyżeczka

Sposób przygotowania:

Kapusta z grochem na ciepło
Kwaszoną kapustę wstawić do gotowania, gotować ją do miękkości, odcedzić, odcisnąć nadmiar wody i ostudzić. Groch namoczyć na kilka godzin i ugotować groch w tej samej wodzie w której się moczył podczas gotowania dodać mielony kminek. Odcedzić groch. Wymieszać dokładnie groch z kapustą. Na rozgrzanym tłuszczu zeszklić cebulę i dodać ją do kapusty z grochem, wymieszać całość dokładnie, doprawić solą oraz pieprzem.

Tagi:

kapusta groch