bogda46

bogda46

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 158]

kapusta z grzybami

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 8

u mnie uwielbiają tę kapustę i każda ilość szybko znika

kapusta z grzybami

Składniki:

kapusta z grzybami

 

  • 1 kg kapusty kiszonej
  • 6-10 grzybów suszonych
  • 1 mała cebula
  • sól , pieprz
  • margaryna i mąka (na zasmażkę)

Sposób przygotowania:

kapusta z grzybami
Kapustę kiszoną ugotować do miękkości . Osobno ugotować suszone grzybki . Po ugotowaniu kapustę odcedzić , grzyby pokroić (nie wylewać wody z ich gotowania) , dodać do kapusty wraz z drobno pokrojoną cebulą , doprawić solą i pieprzem . Na patelni roztopić margarynę , dodać mąkę i zrobić zasmażkę . W miarę gęstnienia podlać wodą z gotowania grzybów . Dodać do kapusty i wymieszać .