gosiapiotrek23

gosiapiotrek23

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1030]

Kapusta z grzybami Wigilijna

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smaczna kiszona kapusta z dodatkiem suszonych grzybami. Jedne z potraw Wigilijnych których nie może zabraknąć na stole.

Kapusta z grzybami Wigilijna

Składniki:

Kapusta z grzybami Wigilijna

 

Sposób przygotowania:

Kapusta z grzybami Wigilijna
Grzyby namaczamy w letniej wodzie i odstawiamy aż zmiękną (2-3 godziny). Kapustę mocno odciskamy. Cebulę obieramy i kroimy w drobną kosteczkę i podsmażamy na oleju. Do garnka wrzucamy kapustę, cebulę wraz z olejem i podlewamy odrobiną ilością wody z moczenia grzybów. Wrzucamy liście laurowe, ziele, grzyby i pieprz.

Dusimy na małych ogniu często mieszając około 40--45 minut.

Doprawiamy do smaku.

Smacznego