Sposób przygotowania:
Kapusta z kabanosami i warzywami
Cebulę obrać, pokroić. Kabanosy (ja użyłam drobiowych, miękkich) pokroić w krążki, razem z cebulą wrzucić na patelnię i przesmażyć. Pieczarki obrać, pokroić na plasterki, wrzucić do kabanosów z cebulą. Smażyć razem. Paprykę bez skórki kroimy na paseczki (ja miałam mrożoną, można dać świeżą) i wrzucić na patelnię. Smażyć chwilę razem kilka minut. W tym czasie kapustę kiszoną odcisnąć z nadmiaru soku, poszatkować, wrzucić do warzyw. Smażyć kilka minut aż zmięknie. W międzyczasie doprawić papryką słodką i ostrą oraz pieprzem wg własnego smaku. Soli już wg mnie nie trzeba bo kabanosy i kapusta są już słone. Tak przygotowaną kapustę zjedliśmy z pyzami ziemniaczanymi. Dobra będzie również z kopytkami