Alex_M

Alex_M

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1760]

Kapusta z kabanosami i warzywami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Pyszna i szybka potrawa, dobrze smakuje z pyzami lub kopytkami

Kapusta z kabanosami i warzywami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kapusta z kabanosami i warzywami

 

  • 1 czerwona papryka bez skóry
  • 1 cebula
  • 200 g pieczarek
  • 5 kabanosów
  • 350 g kiszonej kapusty
  • 0,5 łyżeczki cukru
  • 1 łyżeczka łagodnej papryki
  • 0,5 łyżeczki ostrej
  • Pieprz

 

Sposób przygotowania:

Kapusta z kabanosami i warzywami
Cebulę obrać, pokroić. Kabanosy (ja użyłam drobiowych, miękkich) pokroić w krążki, razem z cebulą wrzucić na patelnię i przesmażyć. Pieczarki obrać, pokroić na plasterki, wrzucić do kabanosów z cebulą. Smażyć razem. Paprykę bez skórki kroimy na paseczki (ja miałam mrożoną, można dać świeżą) i wrzucić na patelnię. Smażyć chwilę razem kilka minut. W tym czasie kapustę kiszoną odcisnąć z nadmiaru soku, poszatkować, wrzucić do warzyw. Smażyć kilka minut aż zmięknie. W międzyczasie doprawić papryką słodką i ostrą oraz pieprzem wg własnego smaku. Soli już wg mnie nie trzeba bo kabanosy i kapusta są już słone. Tak przygotowaną kapustę zjedliśmy z pyzami ziemniaczanymi. Dobra będzie również z kopytkami
Kapusta z kabanosami i warzywami
Cebulę obrać pokroić Kabanosy pokroić w krążki razem z cebulą wrzucić na patelnię i przesmażyć
Kapusta z kabanosami i warzywami
Pieczarki obrać pokroić na plasterki wrzucić do kabanosów z cebulą Smażyć razem
Kapusta z kabanosami i warzywami
Paprykę bez skórki kroimy na paseczki i wrzucić na patelnię Smażyć chwilę razem kilka minut
Kapusta z kabanosami i warzywami
W tym czasie kapustę kiszoną odcisnąć z nadmiaru soku poszatkować wrzucić do warzyw Smażyć kilka minut aż zmięknie W międzyczasie doprawić papryką słodką i ostrą oraz pieprzem wg własnego smaku

Tagi:

beza bezy kapusta