Smakowita

Smakowita

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 474]

Kapusta z kaszą jęczmienną

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Smaczna zupa ze świeżej kapusty i kaszy jęczmiennej

Kapusta z kaszą jęczmienną Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Kapusta z kaszą jęczmienną

 

  • 1 mała główka kapusty młodej
  • 3/4 szklanki kaszy jęczmiennej
  • 3 średnie marchewki
  • 2 korzenie pietruszki
  • kawałeczek selera
  • 1 mała cukinia
  • natka pietruszki
  • żeberka schabowe
  • 1 łyżka kucharka
  • 1 szczypta cząbru
  • sól i pieprz do smaku

 

Sposób przygotowania:

Kapusta z kaszą jęczmienną
Żeberka zalać wodą dodać obrane i pokrojone warzywa- oprócz kapusty i zagotować.Dodać kucharka i gotować do miękkości. Dodać poszatkowana i opłukana kapustę i kaszę jęczmienną.Gotować do miękkości i pod koniec gotowania dodać pokrojoną w kostkę cukinię.Gotować zupę tak długo aż się zeszkli.Doprawić do smaku solą, cząbrem i świeżo zmielonym pieprzem.Na koniec wymieszać zupę z posiekaną natką pietruszki .
Kapusta z kaszą jęczmienną
Do ugotowanego bulionu na żeberkach włożyć poszatkowaną kapustę oraz opłukana kaszę i gotować do miękkości
Kapusta z kaszą jęczmienną
Pod koniec gotowania dodać pokrojona w kostkę cukinię i gotować tak długo aż zrobi się szklista