Sposób przygotowania:
Kapusta z koperkiem
Kapustę drobno szatkuje. W rondlu, na maśle podsmażam obraną, drobno posiekaną cebulę, dodaje do niej kminek.
Następnie dodaje posiekaną kapustę. Podlewam kilkoma łyżkami wody i duszę pod przykryciem, aż kapusta zmięknie.
Dodaje śmietanę zmieszaną z mąką, posiekany koperek i przyprawy. Mieszam dokładnie i duszę jeszcze przez chwilę, by smaki się przeniknęły.
Na koniec doprawiam ewentualnie do smaku.
Następnie dodaje posiekaną kapustę. Podlewam kilkoma łyżkami wody i duszę pod przykryciem, aż kapusta zmięknie.
Dodaje śmietanę zmieszaną z mąką, posiekany koperek i przyprawy. Mieszam dokładnie i duszę jeszcze przez chwilę, by smaki się przeniknęły.
Na koniec doprawiam ewentualnie do smaku.