mycha

mycha

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2142]

Kapusta z koperkiem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Aromatyczna, sycąca kapustka z koperkiem

Kapusta z koperkiem

Składniki:

Kapusta z koperkiem

 

  • kapusta 1 szt.
  • cebula 1 szt.
  • koperek 1 pęczek
  • śmietana 30% 1 szkl.
  • kminek 2 łyżeczki
  • sól 1 szczypta
  • pieprz 1 szczypta
  • cukier 1 szczypta
  • masło 2 łyżki
  • mąka 1 łyżka

Sposób przygotowania:

Kapusta z koperkiem
Kapustę drobno szatkuje. W rondlu, na maśle podsmażam obraną, drobno posiekaną cebulę, dodaje do niej kminek.
Następnie dodaje posiekaną kapustę. Podlewam kilkoma łyżkami wody i duszę pod przykryciem, aż kapusta zmięknie.
Dodaje śmietanę zmieszaną z mąką, posiekany koperek i przyprawy. Mieszam dokładnie i duszę jeszcze przez chwilę, by smaki się przeniknęły.
Na koniec doprawiam ewentualnie do smaku.

Tagi:

kapusta