Sposób przygotowania:
Kapusta z mielonym mięsem (Niemcy)
Kapustę pokroić w 2 cm cząstki (kwadraty), włożyć do garnka, zalać wodą, dodać kminek, posolić (powinna być lekko przesolona) i gotować, gdy będzie PRAWIE, miękka odcedzić, ale wodę zachować. Drobno pokroić i zarumienić cebulę na patelni, dodać mięso i usmażyć. Do głębokiego żaroodpornego naczynia (najlepiej owalnego żeliwnego garnka) włożyć mięso, wyrównać. Następną warstwą będzie ugotowana kapusta, zalać następnie całość wodą z gotowanej kapusty, ok. 2 cm poniżej warstwy kapusty. Następnie jako ostatnią dodać śmietanę i rozprowadzić po całej powierzchni. Włożyć do nagrzanego wcześniej piekarnika (250 °C) na 30 min. Podawać z ryżem (najlepiej biały zmieszany z dzikim) lub pieczywem.
kayleb
Bahus
darek112
45Kazik
Gość
Maknykor
Mówisz jak małe dziecko,a to może być całkiem smaczne...i nie trzeba wielu składników :)