agabi22

agabi22

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 523]

Kapusta z pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

przepyszna kapusta do obiadu

Kapusta z pieczarkami  Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Kapusta z pieczarkami

 

Sposób przygotowania:

Kapusta z pieczarkami
Kapustę kiszoną opłukać, odcisnąć wodę, pokroić na mniejsze kawałki. Następnie przełożyć do garnka, zalać wodą (tak aby przykryła kapustę ) i gotować na wolnym ogniu. Pieczarki oczyścić i nie obierać ze skórki, pokroić w plastry. Cebule obrać , posiekać w drobną kostkę. Warzywa podsmażyć na 2 łyżkach smalcu lub masła. Dodać sól i pieprz, wymieszać i podsmażać jeszcze kilka minut. Gdy kapusta będzie miękka, przełożyć do niej pieczarki wraz z cebulą. Dołożyć ziele angielskie, listek laurowy i dusić na małym ogniu. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Smacznego:)
Kapusta z pieczarkami
przepyszna kapusta z pieczarkami, dobra jako dodatek do obiadów
Kapusta z pieczarkami
przepyszna kapusta z pieczarkami, dobra jako dodatek do obiadów

Tagi:

kapusta