katarzynka455

katarzynka455

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1629]

Kapusta zasmażana

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Prosta i szybka, a przy tym bardzo smaczna kapusta. Bez wielu dodatków ze smaczkiem wędzonego boczku.

Kapusta zasmażana

Składniki:

Kapusta zasmażana

 

Sposób przygotowania:

Kapusta zasmażana
Kapustę obieramy z wierzchnich liści i szatkujemy. Można wypłukać kapustę w kwaśnej wodzie i odlać. Następnie zalewamy kapustę wodą i stawiamy do gotowania. Solimy, dodajemy liść laurowy i gotujemy do miękkości.

Boczek albo słoninę kroimy w kostkę i przesmażamy. Wyjmujemy skwarki( ja później i tak sobie dorzucam), a na tłuszczu robimy białą zasmażkę z mąki i dodajemy do kapusty.

Doprawiamy octem i dość mocno przyprawami do smaku.