Wafelek2601

Wafelek2601

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Czerwona kapusta zasmażana

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Czerwona kapusta zasmażana jest świetnym dodatkiem do smażonego kotleta lub rolad. Sprawdza się jako dodatek do drugiego dania.

Czerwona kapusta zasmażana

Składniki:

Czerwona kapusta zasmażana

 

Sposób przygotowania:

Czerwona kapusta zasmażana
Umytą i osuszoną kapustę poszatkować, dodać starte na grubych oczkach jabłko oraz przyprawy. Podlać wodą. Dusić pod przykryciem do miękkości.

Kiedy kapusta zmięknie ze smalcu, mąki i wody przygotować zasmażkę i wlać do kapusty. Dokładnie wymieszać, dusić chwilę razem ciągle mieszając.

Kapustę doprawić do smaku.