Elficzna

Elficzna

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 454]

Kapusta zasmażana Elfi

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Bardzo smaczny i prosty dodatek do obiadu

Kapusta zasmażana Elfi Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Kapusta zasmażana Elfi

 

  • pół główki dużej kapusty
  • pęczek kopra
  • sól
  • pieprz
  • 3 łyżki masła
  • 3 łyżki mąki
  • ok szklanka wody

Sposób przygotowania:

Kapusta zasmażana Elfi
Kapustę szatkuję na niezbyt grube paski. W garnku rozpuszczam masło, wrzucam kapustę i zalewam wodą. Mieszam aby nie przywarła i nie przypaliła się do dna garnka. Gotuję (najlepiej pod przykrywką) aż woda wyparuje a kapusta zmięknie - około 25- 30minut. Solę i pieprzę do smaku. Pod sam koniec gotowania dodaję pokrojony na drobno świeży koperek. Mieszam i gotowe! :)
Kapusta zasmażana Elfi
kapustę kroję na paseczki o grubości około 0,5cm
Kapusta zasmażana Elfi
wrzucam do wysokiego garnka i zaczyma gotować mieszając

Tagi:

kapusta