anulkadh

anulkadh

Złoty Ekspert
[Przepisów: 679]

Kapusta zasmażana na boczku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Kapusta zasmażana na boczku może być dodatkiem do dania ale również może stanowić bazę obiadu polecam .

Kapusta zasmażana na boczku

Składniki:

Kapusta zasmażana na boczku

 

  • 600 g kapusty kiszonej
  • 1 ząbek czosnku
  • Sól
  • Pieprz
  • Cukier
  • 1 kostka rosołowa
  • 1 szkl wody
  • 200 g boczku wędzonego
  • 1 cebula
  • 2 łyżki mąki

 

Sposób przygotowania:

Kapusta zasmażana na boczku
Kapustę opłukać włożyć do garnka i wlać wodę dodać kostkę rosołową, gotować około 15 minut, następnie dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i doprawić do smaku. Boczek i cebulkę pokroić w kostkę i podsmażyć na rumiano. Dodać mąkę i uprażyć zalać niewielką ilością wrzątku. Zagotować cały czas mieszając dodać do kapusty i gotując na małym ogniu wymieszać. 

Tagi:

kapusta