Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Kapusta zasmażana z kiełbasą

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Taką kapustę każdy polubi

Kapusta zasmażana z kiełbasą

Składniki:

Kapusta zasmażana z kiełbasą

 

  • 50 dag kapusta kiszona z marchewką,
  • 30 dag kiełbasa,
  • 1 łyżka mąka,
  • 1 łyżka oliwa,
  • 1 szt liść laurowy,
  • 1 łyżeczka kminek,
  • do smaku pieprz

 

Sposób przygotowania:

Kapusta zasmażana z kiełbasą
Kapustę włożyć do garnka, wlać szklankę wody, dodać liść laurowy, kminek i gotować. Kiełbasę pokroić w pół krążki, włożyć na patelnię i zrumienić, dodać do kapusty i ugotować do miękkości. Z mąki i oliwy zrobić rumianą zasmażkę, połączyć z kapustą, zagotować. Przyprawić do smaku.