iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Kapustka obiadowa na ciepło

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Szybka kapustka kiszona do obiadku podawana na ciepło

Kapustka obiadowa na ciepło

Składniki:

Kapustka obiadowa na ciepło

 

  • 30 dag kapusta kiszona,
  • 1 szt cebula,
  • 1 ząbek czosnek,
  • 1 łyżeczka Przyprawa do bigosu,
  • 1 łyżka masło,
  • marchewka,
  • liść laurowy,
  • ziele angielskie,
  • pieprz kulki,
  • 2 łyżki przecier pomidorowy,
  • Kucharek - uniwersalna lub wegeta do smaku

 

Sposób przygotowania:

Kapustka obiadowa na ciepło
Kapustę kiszona gotujemy z dodatkiem ziela angielskiego,pieprzu i liścia laurowego . Pod koniec gotowania dodajemy starta na tarce marchewkę mieszamy i jeszcze gotujemy aż marchewka zmięknie .Po ugotowaniu odcedzamy i kroimy ,żeby nie była za długa .Na patelni na maśle podsmażamy obraną i pokrojoną drobno cebulę ,dodajemy przecier pomidorowy mieszamy .Dodajemy kapustę .Mieszamy .Dusimy jeszcze z 10 min .Doprawiamy przyprawa uniwersalną do smaku i wyciśniętym czosnkiem . Smażymy wszystko jeszcze troszkę,żeby smaki połączyły się .