halinowa

halinowa

Kuchcik
[Przepisów: 1]

Kapustka z czerwoną fasolą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

pyszne i łatwe danie na obiad :)

Kapustka z czerwoną fasolą

Składniki:

Kapustka z czerwoną fasolą

 

  • główka włoskiej kapusty(może być młoda )
  • puszka czerwonej fasoli
  • puszka pomidorów krojonych w zalewie
  • 30 dag mięsa mielonego
  • ketchup pikantny
  • koncentrat pomidorowy
  • cebula
  • sol,pieprz,wegeta,przyprawa do miesa mielonego,

 

Sposób przygotowania:

Kapustka z czerwoną fasolą
Kapustke pokroić,wrzucic do garczka i gotowac.
Mięsko mielone podsmażyć z przyprawami i cebulką.
Kiedy kapustka będzie już prawie miękka dodać do niej pomidory i podsmażone mięsko, koncentrat,troszkę ketchupu i przyprawy wedle uznania.
Dusić jeszcze parę minutek.
Na samym końcu odsączyć czerwoną fasole z zalewy , dodać do kapusty i wszystko wymieszać.Pogotować jeszcze 5 minutek i gotowe :)