kapitan_barbarossa

kapitan_barbarossa

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 37]

Karaibska Kasza Jaglana

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Smakowite i egzotyczne śniadanie, zapewniające dużą porcję energii i dobrego humoru już od samego rana

Karaibska Kasza Jaglana Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Karaibska Kasza Jaglana

 

Sposób przygotowania:

Karaibska Kasza Jaglana
Kasze jaglaną prażymy w rondelku i płuczemy wodą. Następnie zalewamy 1/3 szklanki świeżego wrzątku i gotujemy około 13 minut, aż kasza wchłonie całą wodę. W razie potrzeby można dolać odrobinę wody, ale nie za wiele. Mandarynkę obieramy i przedzielamy na pół. Kaszę po ugotowaniu przekładamy do filiżanki, posypujemy kokosem i orzechami. Na spodku układamy połówki mandarynki.
Karaibska Kasza Jaglana
Jeśli chcemy, aby nasza kasza była doskonala, należy ją przed gotowaniem wyciągnąć z woreczka i uprażyć w suchym rondelku
Karaibska Kasza Jaglana
Do płukania kaszy możemy wykorzystać zwykłą wodę z kranu
Karaibska Kasza Jaglana
Nerkowce to znakomite źródło białka, a niepozorne kokosowe wiórki stanowią skarbnice witamin i potrzebnych nam do życia minerałów